Stress

Hulp bij stress, gespannenheid en overspannenheid
Stress, we hebben er allemaal mee te maken. Gezonde spanning kan geen kwaad. Dat hoort bij het leven. Denk maar aan de spanning die je kunt voelen bij een presentatie of een sollicitatiegesprek. Deze spanning gaat ook weer weg en het zorgt ervoor dat je alert kunt reageren mocht het nodig zijn en goed geconcentreerd en gefocust kunt werken.

Maar je kunt ook te maken krijgen met ongezonde stress en/of langdurige stressklachten. Deze komt vaak voort uit een vervelende gebeurtenis. Ook als je moeite hebt met grenzen stellen en iedereen altijd tevreden wilt houden, kun je langdurige druk ervaren (en afstevenen op een burn-out). Langdurige stress is slecht voor je gezondheid. Stressklachten verhoogt je cortisolspiegel en deze heeft invloed op je immuunsysteem.

Genoeg mensen lopen veel te lang door met stress en hebben geen idee wat de gevolgen kunnen zijn. Vaak omdat deze pas later klachten veroorzaken.

Laat je lichaam herstellen
Je lichaam is door alle spanningen flink aan het werk geweest. Daarom is het belangrijk dat je lichaam de kans krijgt om zich te herstellen. Als het te lang aanhoudt, te vaak voorkomt of te heftig is, dan heeft je lichaam niet de mogelijkheid om tussendoor te kunnen herstellen. In therapie is het volgende heel belangrijk: Wat veroorzaakt bij jou deze druk en spanning? Hoe ga jij met deze situatie om? En hoe zou je anders met deze situatie om kunnen gaan zodat je geen spanning en angsten ervaart?

Heb je vaak last van stressklachten? Ik kan je helpen, vertel mij jouw verhaal.

Meer over hulp bij stress of neem contact op