Hulp bij

Het maakt niet uit of je jong of oud bent, een therapeut kan je helpen om in een moeilijke periode weer in balans te komen. Bij Ananda kun je terecht voor hulp bij: depressie en somberheidsklachten, angstklachten, stress, gespannenheid en overspannenheid, verlies en rouw, zingeving, onzekerheid-en-zelfvertrouwen en trauma.

Depressie en somberheidsklachten

Een dip of depressieve klachten wil zeggen dat je last hebt van een paar van de signalen van depressie. Die een korte of wat langere tijd kunnen duren, maar die bij elkaar genomen nog geen echte depressie vormen. Bij signalen zie je om welke klachten het kan gaan. Meer over hulp bij: Depressie en somberheidsklachten


Angstklachten

Net als stressklachten kun je ook angstklachten ervaren . Naast stress heeft ook angst een functie. Dat zit in ons systeem om te overleven. Ons brein heeft jouw ervaringen uit het verleden (of andermans ervaringen waarover je gehoord hebt, of wat je gezien hebt) opgeslagen en waarschuwt ons als er iets staat te gebeuren dat voor je stressbreindeel gevaarlijk lijkt. In een fractie van een seconde reageer je, je rent bijvoorbeeld weg, zonder nadenken. Nadenken doe je later.
Meer over hulp bij: Angstklachten

Stressklachten

Stress, we hebben er allemaal mee te maken. Gezonde spanning kan geen kwaad. Dat hoort bij het leven. Denk maar aan de spanning die je kunt voelen bij een presentatie of een sollicitatiegesprek. Deze spanning gaat ook weer weg en het zorgt ervoor dat je alert kunt reageren mocht het nodig zijn en goed geconcentreerd en gefocust kunt werken.
Meer over hulp bij: Stress, gespannenheid en overspannenheid

Verlies en rouw

Verlies kan gaan om het overlijden van een naaste. En er is nog zoveel meer waar je verlies om kan ervaren, zoals je toekomst die anders gaat dan je voor ogen had, een niet meer te vervullen kinderwens, een beëindigde relatie, een baan die je hebt verloren.
Meer over hulp bij: Verlies en rouw

Zingeving

Heb je bepaalde levensvragen die je bezighouden en die je graag voor jezelf goed wilt beantwoorden? Of twijfel je over de richting die je voor jouw leven hebt gekozen? Er zijn tegenwoordig veel mensen die zich onzeker voelen over deze vragen, want ons hectische leven geeft ons eigenlijk maar weinig mogelijkheid om echt onze eigen antwoorden te vinden. Meer over
hulp bij: Zingeving

Onzekerheid-en-zelfvertrouwen

Vaak ligt er onzekerheid en/of angst aan ten grondslag dat we bepaalde plannen of acties niet uitvoeren, dat we liever thuisblijven, of toch maar die cursus niet doen. Onzekerheid en (faal)angst is heel remmend en beperkend. Je weet wel dat niets doen je niet verder helpt, maar toch lukt het niet om jezelf in beweging te krijgen.
Meer over hulp bij: Onzekerheid-en-zelfvertrouwen

Trauma

Wanneer je iets heftigs meemaakt, hoeft dat niet te perse te betekenen dat je last hebt van een trauma. En andersom, je kan een trauma overhouden aan een voor jou heel akelige situatie, die voor een ander misschien niet als heel heftig wordt gezien.
Meer over hulp bij Trauma